dilluns, 8 de febrer del 2021

TANCAMENT DE LES EXTRAESCOLARS

EXTRAESCOLARS, MOLT MÉS QUE UN EXTRA ESCOLAR

Per a molts nens i nenes, les extraescolars, són l'espai on més es diverteixen, on es desfoguen de tot el pes del seu dia a dia, on fan allò que més els hi agrada, el que més els hi motiva...

On tenen una monitora, que moltíssimes vegades, veuen com un referent, com un exemple de futur, pel que voldran ser i fer quan siguin grans. Aquesta monitora, que ho dona tot, que escolta a cada un dels seus alumnes, que transmet cultura i salut amb cada paraula, amb cada moviment... i que veu com creixen, futurs ballarins/es, científics/ques, pintors/es o futbolistes... en definitiva, persones preparades per a viure amb felicitat dins de la societat.

Pels nostres infants, no poder fer la seva extraescolar, és una pèrdua de llibertat, una pèrdua en la formació de moltes criatures, que no només la veuen com un lloc on ser ells mateixos, sinó que ho viuen com el seu repte de vida.

El resultat d'aturar les extraescolars ens deixa algunes preguntes:

Quantes mancances, tant físiques com emocionals, tindran els nostres infants per la desaparició d'aquestes matèries tan importants?

I quina situació pateix la monitora i el monitor? Aquests que han invertit molta il·lusió, temps i diners per formar-se i poder fer una activitat de qualitat.


Des de la Federació d'Ensenyament de la USOC demanem que es reguli la situació d'injusticia de les extraescolars.

Cal que s'implementin mesures i protocols d'aforament, així com distàncies de seguretat, de ventilació, d'higiene... Però que es puguin dur a terme, per la salut física i emocional dels nostres infants, i la de molts de nosaltres, que som també treballadors i treballadores de l'educació.