divendres, 9 de febrer del 2018

La jornada indirecta de monitors/es de menjador

El Conveni de Lleure Educatiu i Sociocultural, que encara segueix vigent, recull a l'article 49 tot el que has de saber sobre la famosa jornada indirecta.


Com a monitors/es de menjador teniu un 4% de la jornada de treball pactada en contracte de treball per a dedicar a tasques com reunions, programació d'activitats, formació, realització d'informes, etc. 

Si treballes 10 hores setmanals, tens 24 minuts de jornada indirecta. Normalment, per aprofitar al màxim aquest temps, es compacten aquests minuts setmanals, fent una reunió llarga un cop al mes (per exemple). Assistir a aquestes reunions és obligatori, ja que és part de la teva jornada i per tant estàs cobrant per treballar aquesta estona.

Algunes empreses no reflecteixen aquestes hores al contracte, però si les inclou a la nòmina.

Malauradament, hi ha empreses que no estan contemplant ni per contracte ni a la nòmina aquesta jornada, però exigeixen als seus treballadors/es que facin feina i reunions fora del seu horari de treball. Si és el teu cas, adreçat a nosaltres lleure@usoc.cat i ens posarem en contacte amb tu immediatament.


NO DEIXIS QUE S'APROFITIN. 
VETLLA PELS TEUS DRETS!


Consulta el conveni: