divendres, 8 de maig del 2020

EDUCACIÓ 0-3

EDUCACIÓ INFANTIL... 
LA GRAN OBLIDADA EN AQUESTA PANDÈMIA 

Moltes treballadores, donen la veu d'alarma sobre com aquesta etapa educativa està sent tractada durant aquesta crisi sanitària, social i econòmica com un sector de segona classe, com a "maestrilles" de baix nivell, meres cuidadores de nens i nenes, i això no es pot permetre. 

Des de la Federació d’Ensenyament de la USOC, sempre hem defensat el caràcter educatiu d'aquesta etapa, que a més té un component assistencial. I per als seus treballadors hem demanat la mateixa consideració laboral i professional que per a la resta dels docents. 

La polèmica obertura dels centres d'Educació Infantil, si no estaven ja les coses prou complicades, amb l'últim anunci fet pel Govern torna a sembrar encara més incertesa en el sector. Es permetrà l'obertura de centres d'Educació Infantil per a nens, els pares dels quals certifiquin que estiguin treballant fora de casa. 


Aquest anunci, en comptes de tranquil·litzar, ha generat noves inquietuds: 
  • Quines mesures de protecció han de tenir les persones treballadores: docents, tècniques, auxiliars, personal de neteja o menjador? 
  • Com es mantindrà el distanciament social de 2 metres amb nens molt petits tant a l'aula com al pati? 
  • Com s'han de dur a terme les tasques d'higiene dels nens? 
  • Com es manté la distància social per donar-los el menjar? I per aixecar-se del llit? 
  • Portaran les màscares de casa? Marcades? 
  • Com es fa perquè no es toquin la cara, el nas o els ulls?
  • Com fer perquè no es tregui la màscara un nen de 1, 2, 3 anys? O, millor dit, que se la posin ells? ₋ I guants, han de portar guants?
  • ...


El que les treballadores exigim és sentit comú i garanties, no improvisacions i decisions mediàtiques.

Resulta contradictori que si a nivell general s'està demanant una "desescalada" en què es recomana el distanciament social, una de les primeres mesures sigui la incorporació a les escoles del grup més vulnerable, els nadons, els que no entenen ni de distanciament social, ni de màscares, ni de guants i molt menys de coronavirus.

Finalment, instem a totes les administracions a donar suport als centres d'Educació Infantil perquè puguin mantenir la seva oferta educativa. Si no, el futur laboral de centenars de treballadores serà molt incert.
Fes clic a la imatge 👇