dimarts, 4 de febrer del 2020

ELECCIONS SINDICALS

Em diuen que hi ha eleccions a la meva empresa o entitat de Lleure, però què s'ha d'escollir?
Escolliràs als teus representats al comitè d'empresa. És a dir, a companys i companyes que han decidit ser enllaç entre el conjunt de treballadors/es i la gerència de l'empresa per donar solució a conflictes laborals, aconseguir millores en les teves condicions de treball, respondre els teus dubtes...


Puc votar tot i fer poques hores o no tenir un contracte fix?
I tant! No importa ni la teva jornada ni el tipus de contracte, l'única condició és tenir, com a mínim, un mes d'antiguitat! Ah! I més de 16 anys d'edat!

Què faig abans de votar?
Comprova que surts al cens de l'empresa o entitat i que les dades són correctes. Si hi ha alguna errada comunica-ho perquè ho puguin modificar.

Tens dret a rebre propaganda i visites informatives de tots els grups sindicals que presenten candidatura.

El dia de la votació! 
La votació es fa al centre de treball durant la jornada laboral. Per les característiques del nostre sector es habitual fer servir urnes itinerants. També es possible que es faciliti el vot per correu. 
L'empresa o entitat t'ha d'informar amb antelació dels dies i hores per anar a votar i, si és el cas, facilitar que t'absentis el temps imprescindible per fer-ho. Les persones que acompanyen les urnes són apoderades dels sindicats que s'hi presenten i membres de la mesa, elles vetllaran per que el procés sigui transparent i amb totes les garanties.

EL TEU VOT HA DE SER LLIURE, SECRET I S'HA DE DIPOSITAR EN URNES TANCADES!

Puc no votar?
Es clar! Votar és un dret, no una obligació. Però sempre es recomanable participar i escollir la gent que volem que ens representi. A més, és una bona manera de mostrar a la nostra empresa o entitat que coneixem i defensem els nostres drets.