divendres, 12 d’abril del 2019

Educació 100x100 LLEURE

L'educació no formal avui dia s'encarrega de cobrir moltes de les necessitats que l'educació formal no pot assumir. No és només una solució per a la conciliació de la vida familiar i laboral, és també una solució en l'àmbit educatiu.
Els professionals de l'educació en el lleure són les persones encarregades d'aquesta tasca educativa i social als transports, acollides, a les aules d'escoles i bressols, al migdia, a les extraescolars i també en el temps de cap de setmana i vacances.

L'educació en el Lleure d'alguna manera seria el model més adaptable a aquests corrents educatius dirigits a valorar l'aprenentatge dins d'una globalitat i unes circumstàncies properes i motivadores pels usuaris. El context no formal té la sort de ser lliure d'un currículum marcat per la llei d'educació, sense marges estrictes, amb multitud d'àmbits d'actuació és més senzill una atenció inclusiva i engrescadora. Tot i aquesta llibertat, no està exempta d'intencionalitat pedagògica ni d'una metodologia amb objectius dirigits al creixement personal i social, guanyant-se per això de forma merescuda l'atribut de ser educació.
Monitors i monitores de lleure som presents al llarg de tot el dia i durant tot l'any, això podria significar que l'educació avui és 100x100 lleure. Però als professionals que la representem no se'ns permet participar d'aquesta educació, ens neguen l'accés als claustres, als equips docents i a molts, fins i tot, a la relació amb les famílies. 

No disposem d’una jornada laboral indirecta que sigui suficient per a programar, avaluar i coordinar-nos, per realitzar la nostra tasca adientment, així l’encert, dependrà moltes vegades de la motivació personal i les ganes de fer feina voluntària no remunerada de cadascú. 

Els nostres contractes comencen i acaben amb l'activitat, som fixos discontinus, fet que ens encadena a viure en una mena “d'ERO” permanent que minva el nostre sou i també les nostres cotitzacions de cara a la jubilació... 

Totes les condicions precàries que vivim les persones que ens encarreguen diàriament de l'Educació en el Lleure sumen una llista enorme que no es pot entendre si prenem en valor la tasca que desenvolupem.

Són aquests els motius pels que a FEUSOC LLEURE volem valorar la tasca professional del sector en l'àmbit de l'educació, volem que aquesta tasca sigui reconeguda i ho fem vetllant en els comitès d'empresa on som presents, lluitant a la Mesa de la negociació del Conveni, exposant la situació de precarietat davant les administracions i difonent per a tothom la importància educativa dins de la societat actual.